torsdag, juni 11, 2009

Torsdag 090611

Vi var på bvc igår med Freja. Det var hörselkoll och vikt/längd som stod på agendan.

Hörseln var det verkligen inga fel på.

Men vikten och längden reagerade sköterskan på. Hennes kurvor har planat ut rejält och det tyckte hon inte om. Så i slutet på juni ska vi tillbaka för en ny vikt/längdkoll.

Hon har ju gått upp i vikt sedan sist och även vuxit på längden, men inte tillräckligt.

Hon är 68cm lång och väger ynka 6920gram. Jämförde hennes bvcbok med Emmas och Sebbes böcker. Emma och Freja var exakt lika långa och hade lika stora huvuden, men Emma var ca 700gram tyngre. Och jag tyckte att hon var en liten spinkis.

Fick "order" om att försöka göda henne! Dvs ha lite extra fett i maten, försöka få i henne mer mat osv.

Men det är ju enklare sagt än gjort. Freja gnuggar ju in maten i ansiktet, öppnar inte munnen samt spottar ut maten när hon själv anser att hon ätit färdigt!

Är lite smått orolig nu. Bvcsköterskan sa att vi gjorde allt rätt, det var bara mängden hon tyckte vi skulle öka. Och hon sa också att det säkert inte var någonting men hon ville ta det säkra före det osäkra. Fortsätter det plana så blir det remiss till barnkliniken..

Men jag tror att det handlar mest om att Freja är så aktiv och inte så road av att sitta och äta. Finns ju en hel värld att upptäcka, och då vill man inte sitta still vid ett bord och tugga!

Inga kommentarer: